Офіційний сайт Білоцерківської СЗШ №9
П'ятница, 19.04.2024, 23:31
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Яке Ваше найщіріше побажання собі у 1 семестрі?
1. Успіхів у навчанні
2. Щоденних шкільних свят
3. Смачних обідів
4. Довших канікул
5. Нового мерседеса
6. Нових цікавих вражень
7. Нової мобілки
8. Нових друзів
9. Нових пригод
10. Добріших вчителів
11. Щедріших батьків
12. Коротших уроків
Всього відповідей: 15

Статистика

Онлайн всього : 1
Гостей : 1
Користувачів : 0

Головна » 2010 » Листопад » 8 » Звіт про відвідини Республіки Польща
Звіт про відвідини Республіки Польща
14:17

У вересні місяці 2010 р. учні школи у складі делегації м. Біла Церква під патронатом товариства польської культури ім. З. Красинського на чолі з її головою Оленою Хоменко відвідали Республіку Польщу у відповідь на візит польських школярів у червні місяці. Делегацію Білої Церкви гостинно вітало місто Горліце на чолі з її мером, учні та вчителі гімназії № 5 (директор Барбара Кук). 

  

Ми були вражені теплим прийомом та гостинністю польської сторони. Незабутніми лишилися враження від гімназії № 5 ім. кс. Твардовського: чистота і охайність, модернізація гімназії і оснащення кабінетів, викладацький склад і гостинність хазяїв. «Все ж разом» - тема обміну делегаціями. У культурну програму були включені виступи поляків, лемків і делегації Білої Церкви. 

  

Незабутніми залишилися вихід «на ковбаски», організований польською стороною, зустріч у мерії, екскурсія по Ратуші. Мер міста познайомив українську делегацію зі станом справ у м. Горліце, планами на майбутнє і пригостив учнів Білої Церкви найсмачнішими солодощами і мінеральною водою (кращої на смак ми ніде не пили!). Постійна увага мера міста Горліце до нашої делегації вражала. Три рази він зміг знайти час, щоб зустрітися з нами (будучи надзвичайно зайнятою людиною): у гімназії на урочистому концерті «Все ж разом», у своєму  кабінеті в Ратуші, на площі Ринок, де українська делегація давала концерт. А виступ учениці 7-Б класу Наталки Чепченко настільки зачарував мера і жителів м. Горліце, що вони попросили на згадку про зустріч залишити фонограму із записом пісні у її виконанні «Чорнобривці».

  

А потім була екскурсія по м. Горліце, незабутня поїздка у Татри, м. Закопане – гірськолижний курорт. Відвідання храму, який був збудований після замаху, вчиненого на Папу Павла ІІ, справив неймовірне враження своєю архітектурою, внутрішнім оздобленням, зовнішньою привабливістю і своїм розташуванням у підніжжі Татр, верхівки яких усипані снігом, а внизу виблискує сонце. Гірськолижна траса міжнародного значення справила неймовірне враження, здивувала і захопила членів делегації. Поїздка до Кракова була неймовірно чудовою, його визначні місця, вражаюча краса, архітектура, музеї і пам’ятки роблять це місто одним із найкращих міст Європи. Незабутніми були відвідування Вавеля і Вєлічки – сольової шахти. Учні СЗШ № 9 заздалегідь спланували відвідування неймовірної величі і краси музею Вєлічка, тому що вони знайомляться з цією темою на уроках англійської мови. Враження незабутні… Сподіваємося на подальшу співпрацю з товариством польської культури ім. З. Красинського та гімназією № 5 ім. Твардовського м. Горліце.

Надія Лазебник, заступник директора з НВР СЗШ № 9
<!--[endif]-->

Переглядів: 686 | Додав: school9admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 простак  
0
Да прикольно ви прикольно повесилились respect

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz