Офіційний сайт Білоцерківської СЗШ №9
Субота, 20.04.2024, 05:21
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Яке Ваше найщіріше побажання собі у 1 семестрі?
1. Успіхів у навчанні
2. Щоденних шкільних свят
3. Смачних обідів
4. Довших канікул
5. Нового мерседеса
6. Нових цікавих вражень
7. Нової мобілки
8. Нових друзів
9. Нових пригод
10. Добріших вчителів
11. Щедріших батьків
12. Коротших уроків
Всього відповідей: 15

Статистика

Онлайн всього : 1
Гостей : 1
Користувачів : 0

Головна » 2009 » Вересень » 23

Мрії збуваються…

«Головне – Good Luckнавчив мене дружити. А ще цей дивовижний конкурс навчив відповідальності, віри в себе до останньої хвилини і вміння правильно розподіляти свій час», - говорить Владислав Бігарі, учень 6-А класу спеціалізованої загальноосвітньої школи № 9 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Білої Церкви, фіналіст Міжнародного конкурсу знавців англійської мови “Good Luck”, що проходив у м. Ногінську Московської області у квітні 2009 року.

Незважаючи на те, що шлях “Good Luck” був тернистим, вихід у фінал – це “Good Luck” на все життя для Влада. Після цього конкурсу він ще більше почав вірити у добро і везіння.

Цього року головним призом для переможців була ретельно розроблена і підготовлена культурно-освітня поїздка до Сіднею – адміністративного штату Новий Південний Уельс (Австралія).

І ось довгоочікуваний день 10 серпня нарешті прийшов. А маршрут був звичайний: Бориспіль – Домодєдово – Дубаї– Сідней…

Із Москви до Дубаї поїздка тривала 3 години. Найбільше, що вражає в таких аеропортах, – це “duty free shops”. Адже такі магазини пропонують туристам сувеніри і товари провідних фірм світу – Адідас, Пума….

Шикарний лайнер з усіма зручностями, пристосуваннями, аудіо-, відеотехнікою, комп’ютерами  доставив Владислава і 12 фіналістів конкурсу “Good Luck” до одного з найбільших міст Австралії – Сіднею. Поїздка, що тривала 15 годин, не здалася для дітей 10-12 років нудною і довгою.

Сідней зустрів теплою погодою, незважаючи на те, що зараз там зима. І, звичайно, з першої хвилини вразив Владислава і його товаришів своєю чарівністю, красою, тропічними рослинами.

Програма перебування в Австралії була насиченою, цікавою і пізнавальною. Перебування у п’ятизірковому готелі, екскурсії по місту, зустріч із українкою з Білоцерківського району на одній із вулиць Сіднею залишаться у пам’яті Владислава надовго.

Отже, освітньо-культурна програма розпочалася…. Діти відвідали школу у м. Сіднеї, де спілкувалися з однолітками, обмінювалися інформацією, враженнями. Спілкування відбувалося англійською мовою, фіналістів зачарувала сама будівля школи, її оснащення аудіо-, відеотехнікою, сучасними комп’ютерами. Європейці представили свою культурну програму із залученням технічних досягнень у галузі сценографії. Учні Сіднейської школи продемонстрували свої таланти.

Діти відвідали найдревнішу школу Австралії – Сіднейський університет, який входить у двадцятку найкращих університетів світу. Конкурсантам надали можливість ознайомитися із архітектурою оригінальної будівлі Оперного театру Сіднея, директор якого навіть провів для дітей екскурсію  театром. А прослуховування знаменитої опери «Аїда» Дж. Верді справило надзвичайне враження на гостей із Європи.

Делегація на чолі із директором Міжнародного центру дитячої ініціативи Гребенщиковою Т.М. та художнім керівником і генеральним продюсером проекту “Good Luck” Дмитром Самітовим відвідала рідкісні своєю красою і різноманітністю гори, які вкриті голубими евкаліптовими лісами. Повітря над лісами наповнене мільйонами мікроскопічних краплин евкаліптового масла. Коли світить сонце, то повітря гір дійсно надзвичайно голубе. А далі були екскурсії до Королівського ботанічного саду з його багатою і незвичною для європейських туристів рослинністю, плавальних басейнів, Сіднейської обсерваторіі, лунопарку та зоопарків. Саме відвідування зоопарків підтвердило той факт, що в Австралії є багато тварин, яких не можна ніде більше побачити. Чи ви знали про це? Звичайно, так! Їх поділяють на три категорії: хороші, погані і потворні. У зоопарках Сіднею Влад був вражений в першу чергу  кенгуру вомбатами і коалами, а також страусами ему, різними видами крокодилів, змій, пінгвінами, черепахами, морськими котиками і опосумами, різноманітними ящірками, деякі з яких виростають до величезних розмірів.

Акваріум здивував підводним садом – різними видами риб і більше як 300 видами коралів, черепахами й акулами.

І ще Владислав Бігарі, учень СЗШ № 9, відвідавши Австралію, дізнався, що австралійські різдвяні канікули святкують у середині літа, а на австралійському гербі поруч із кенгуру зображений страус ему. Причиною цього є той факт, що кенгуру і ему не мають фізичної здатності рухатися назад, а тільки вперед. Цікаво було дізнатися, що довжина дитинчати кенгуру при народженні складає всього 3 сантиметри, вага даху Сіднейського Оперного театру становить 161.000 тон. А ще існує більше ніж 1500 видів австралійських павуків, і в цій країні більше ніж 6000 видів мух, близько 4000 мурах і 350 видів термітів. Австралійські термітники – це найбільші конструкції, збудовані без допомоги людини. Цікаво було дізнатися, що у площу Австралії вміщається 33,3 Великобританій, день народження королеви для австралійців – національне свято. А чи знаєте ви, що Австралія – третя країна (після США і Росії), що запустила супутник на орбіту?

Отже, участь у конкусі для Владислава Бігарі стала знаним етапом на його життєвому шляху, а набутий досвід – стимулом для нових досягнень. Здатність сконцентруватися і показати свої здібності і талант – це те завдання, яке він вирішив, вийшовши до фіналу. А поїздка до «Зеленого континенту» запам’ятається йому на все життя, і він довго пам’ятатиме, що це все відбулося завдяки участі у Міжнародному конкурсі знавців англійської мови “Good Luck”.

 

                  Лазебник Н.І.,

заступник директора з навчально-виховної роботи СЗШ №9

 

Переглядів: 1417 | Дата: 23.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz